Thursday, November 8, 2007

Mjau...!


På begäran kommer här en beskrivning på hur man lämnar kommentar. Man behöver inte vara medlem eller nåt. Det är bara att klicka på länken under varje post som säger "0 comments" (eller vad det nu kan vara för nummer) och fylla i en kommentar och välja "other" i "Choose identity", sen klicka på orangea "Publish ..." knappen. Anyway...
I Söndags åkte vi till Shinjuku och Shimokita, rätt ungdomliga ställen. I Shimokita såg jag en gubbe som satt utanför café med sin katt. Katten satt kvar lugnt som på bilden och verkade ha det rätt trevligt. I Shinjuku stötte jag på denna roliga outfit, med matchande kattsvans :)
Gamla bilderna är idag lite äldre än vanligt: U.S. Marine som sitter ovanpå tusentals konfiskerade samuraisvärd år 1945 i Japan. Plus gejshavarianten av HNE-SNE, från tiden innan Photoshop fanns. Till slut en gammal japansk bröllop (eller kanske det är maskerad)

Wednesday, November 7, 2007

Ninja

Jahapp, då var det Torsdag. Jag ligger på en strikt diet av två Taco-rice per vecka, och idag är Taco-rice dag. Fram till förra veckan åt jag minst 4 varje vecka vilket inte kändes helt rätt. Det är nämligen så att det kommer en Taco-rice vagn till vårt jobb på Måndagar och Torsdagar. Otroligt gott är det, vilket har gjort att jag förutom att käka T.R. till lunch de dagarna även köpt en till min kvällsmat. Iallafall, så har jag lovat mig själv att dra ner till EN till lunch och ingen T.R. till kvällen. Få se nu....bilderna ovan är från helgens Ginza, fejknaglar är jättepopulärt i Japan och vissa är rätt extrema, med piercingar och stora bling bling och ribbons. Intressant...
Gamla bilden är från i våras, min hösnuva var som värst och jag fick gå omkring i Mortal Combat-mask. Dessa används rätt flitigt här, och av olika anledningar... Mest för att inte sprida sjukdom till andra, eller för att inte få sjukdomar av andra om man ska till ställen med stora folkmassor, men också mot snuva. De första gångerna jag hade mask på mig kändes det ovant, och som om man var på maskerad ute, men sen vänjer man sig. Det var en fin dag vill jag minnas, och efter det åkte vi till Ueno djurpark. Enda dåliga var att hela den veckan och veckan därpå var pollenhalten rekordhög.

Tuesday, November 6, 2007

Finns det någon där ute?

Jag vet att folk läser denna bloggen. Men har ingen aning om hur många, och vilka det är. Det skulle vara kul att veta om antalet. Så snälla, ni som läser detta, lägg in en kommentar, behöver inte vara långt... bara så jag vet att ni finns :)
OK, idag ser vi fler bilder från helgens Ginzatrip. Gatorna hade de stängt för bilar den dagen, och solen lyste svagt men varmt. Mycket folk ute, som vanligt och affärerna blomstrade. Vi var och kikade lite extra på en nyöppnad varuhus, Marui.
Gamla bilderna är från i Februari, jag tog (äntligen) mina golfklubbor till driving range och slog lite bollar (från tredje våningen). Kom samtidigt på att allt jag behöver göra för ett perfekt slag är att slappna av totalt och lita på mina instinkter. Hmm...Jag kanske ska skriva en instruktionsbok om det där.

Monday, November 5, 2007

Pajero

Vi var och gick i Ginza i helgen. Man ser många gamla Mitsubishi Pajeros lite här och var vilket fick mig att tänka på en god vän i Sverige. Att hålla sin bil ren är väääldigt viktigt för japanerna. Det är på gränsen till tvångsbeteende, vilket inte överraskar i och för sig. De gör dock ett riktigt bra jobb, om man tänker på allt surt regn som faller...oavsett hur gammal bilen är ska den blänka. Gamla bilden är från Nyår, vi gick till tempel vid tolvslaget enligt japansk tradition, och denna bilden lyckades jag ta runt ett tiden innanför templet. Det är förresten planerat att riva ner Tokyo tower om ett år eller så. Synd för den symboliserar lite den tekniska utvecklingen efter kriget i Tokyo.


Sunday, November 4, 2007

This socks

I helgen så köpte jag tåsockor, för män, och jag måste säga att de känns rätt bekväma. Kanske har man såna på sig i Sverige också nuförtiden. Men jag har bara sett män ha såna på sig i Japan. Gamla bilden är från Nyårsafton. Vi hann inte boka på nåt fint ställe, så det fick bli Hokkaido, en kedjerestaurang. Där käkade vi fem olika sorters krabba, och allt runtomkring gick också i krabbas tecken. Det var jättegott.
上の写真は私の足です。フィンガーソックス。男の。気持ち良かったです。スウェーデン人の男たちはフィンガーソックスを履きませんと思います。下の写真は大晦日からです。北海道のお店でカニをいっぱい食べました。とてもお~~~~~いしかった!!!