Tuesday, February 5, 2008

Mera träd

Inga kommentarer...

Stora träd

På väg ut såg vi stora majestätiska träd som imponerade mig :)

Shamanen

Väl inne fick vi på oss lånedräkter och fyllde i vad vi önskade och vad vi hette och vad vi hade för adress. Efter en tids väntan leddes vi in i shrinens hjärta där shamanen väntade på oss. Inga bilder fick tas inne... Vi satte oss ner och såg hur han dansade runt och mässade och bad för vår välbefinnande, vilket inkluderade att han läste (mässade) igenom våra namn och adress och postkod etc etc, antagligen för att gud inte vet var vi bor annars så han kan inte leverera vår lycka till rätt dörr. Iallafall efter det blev vi välsignade och gjorde nån halvkomisk ritual och efter det kunde vi fortsätta vallfärda i den vackra och harmoniska miljön. Vi fick även var sitt påse med suvenirer med böner och sprit som munkarna gjort och godis etc.

Snögubbe

Inne i shrinen hittade vi en liten söt snögubbe som stod och vaktade.

Brrrr....

Jag glömde väl inte säga att det var snö? Men men, man ska följa reglerna och tvätta händerna och munnen innan man går in i shrine. Även om vattnet är iskallt. Det tog mod att göra det.

Monday, February 4, 2008

Power supply

Så var man framme i Hakone. Steg av vid Hakone Lake och letade efter nåt matigt att fylla på tanken med innan man begav sig uppför kullen. Hittade små friterade fiskar som är rätt unika för Hakone. De fångas i sjön här och friteras hela med huvud och skärt och inälvor och allt. Låter äckligt att äta fiskbajs men såg rätt gott ut ändå och man fick ett dussin var som skulle dippas i nåt remouladliknande. Och det var faktiskt jättegott..mmmm.
Översta bilden är typisk gammaldags japansk shrine-ingång (fast i sjön) och jag tyckte kontrasten var rolig, med piratskeppet fullt med turister i bakgrunden, och svanbåten som man kunde hyra... Nedersta bilden visar shinto shrinen... ja, man ser inte den men ni får tro mig, bakom och innanför all skog så ligger den där.